2011. június 14., kedd

Mediterrán Hamburg és mit tesz egy hindu anya, ha lánya áttér


A mediterrán Hamburg

Ha valaki az észak-németországi Hamburgba látogat, de mégis inkább egy meleg mediterrán vidékre húzza a szíve, akkor érdemes ellátogatnia Blankenese városrészre. Egy hangulatos, földközi-tengerparti kis falucska érzetét adja, nem véletlen, hogy Hamburg e részén található a legdrágább ingatlanok jelentős hányada. Az Elba partján homokos strand, egy világítótorony, ahonnan a gyerekek a vízbe ugrálnak (és mikor megéheznek, pizzát rendelnek), kellemes vízparti sétány és gyönyörű házak látványa tárul elénk. A házak között szűk, kacskaringós, macskaköves lépcsőkön vezet felfele a meredek út, az ember teljesen Olasz-, Spanyol-, Francia-, vagy Görögországban érzi magát. Még a házak többsége is lapos tetős mediterrán stílusban épült, homlokzatát meleg színekkel festették le.

Ha tovább szeretnénk fokozni napunkat, felszállhatunk a menetrendszerűen közlekedő sétahajóra, ahol a barátságos kalauz, igyekszik mindenkinek a legolcsóbb jegyet eladni, és közben fülig érő szájjal mosolyogni. A hajó elvisz minket a túlpartra, ahol június magasságában szedd magad eperföldek között találhatjuk magunkat. Minden csupa zöld és nyugalmat áraszt. A partról pedig az Airbus összeszerelő telephelyét pillanthatjuk meg sok-sok repülővel. Mi sok Korean Airlines gépet láttunk.


Mit tesz egy hindu anya, ha a lánya áttér?

A blankenese-i kiránduláson voltam fültanúja a következő történetnek: indiai lakótársam mesélte, hogy az indiai szomszédja, egy fiatal lány áttért a hinduról a keresztény vallásra és összeházasodott egy indiai származású keresztényférfival. Anyukája úgy érezte, hogy lánya akkora szégyent hozott ezzel a tettével rá és az egész családjára, hogy fogott egy kerozinos kannát, meglocsolta a hátát és felgyújtotta saját magát. A lány apukája ebbe beleőrült.

Lakótársam csillogó szemmel, szenvedéllyel mesélte, hogy akkoriban ő is áttért a keresztényvallásra. Az ő anyukája is nagyon szomorú volt és mindig csak sírt. A családtagok és a közösség tagjai annyira aggódtak érte, nehogy vele is ugyanaz történjen, mint a szomszédasszonyával, hogy naponta 20-szor felhívták telefonon, hogy állandóan lekössék a figyelmét. Apukája elfordult a fiától, nem beszélt vele többet, és kitagadta a családból. Két év után, mikor az eltévedt lelkű fiú mégis inkább családja és a hindu vallás mellett döntött, azonnal visszafogadták és örültek „újjászületésének”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése